Patikánkról

"Répay Lajos gyógyszerész családjával 1952-ben került Kadarkútra.

Dr.Répay Gábor – a gyógyszerészgeneráció második tagjaként - édesapja nyugdíjazása után került vissza Kadarkútra a gyógyszertár vezető gyógyszerészének, melyet a privatizáció idején megvásárolt.

Hobbija a fafaragás, intarziakészítés és a régi bútorok restaurálása. Szenvedélyesen gyűjti és restaurálja a régi bútorokat, nevéhez fűződik többek közt a pécsi Szerecsen patika bútorzatának restaurálása is. Édesapja munkássága folytatásaként ő is mindent gyűjt, ami érték, hogy az megmaradhasson az utókor számára is. Fontosnak tartja édesapja hagyatékának méltó rendezését.

Édesapjával, Répay Lajossal együtt mamutmaradványokra leltek a Kadarkút somogyszentimrei vízmosásban.
A művészeti alapon keresztül restaurálta a kaposvári sétálóutcán álló Arany Oroszlán Patikát, a pécsi Irgalmas Rendi és a pécsi belvárosban található Szerecsen Patikát, a mohácsi II. Lajos Biedermayer, a balatonfüredi Jókai villa egy-egy darabját, valamint a Badacsonyi Szegedi Róza ház darabjait.

A Mike község határában található halastó mellett álló Somsics Mauzóleum állagmegóvása érdekében végzett munkáját Podmaniczky éremmel ismerték el. A kadarkúti patika melletti telken áll egy a visnyei szőlőhegyről általa áttelepített parasztház. A korábbi tulajdonos elmondása szerint egykoron ebben az épületben ünnepelték a jobbágyfelszabadítást.
Kadarkút Önkormányzatának támogatásával Puskás Béla az ő kezdeményezésére készítette el 2005-ben Kadarkút monográfiáját, melyből részletesen megismerhető városunk története."

A gyógyszertárról a Kadarkút honlapján megjelent méltatásból idéztünk.

A Gyöngy Patikák főbeszállítója a Hungaropharma Zrt., Magyarország vezető gyógyszer nagykereskedője.